hittarecept.se lizzebakar.blogg.se - june 2014

lizzebakar.blogg.se

Baka för att det är kul och avslappnande!

Aftereight cupcakes med päronfrosting

Kategori: Cupcakes

Igår var vi bjudna hem till mina svärföräldrar.
Jag ville överraska dem med att ta med något riktigt gott till kaffet!
Sprang på detta receptet och kunde bara inte motstå dem!
Kruxet var att jag inte hade någon päronessens hemma :/
Så efter att ha jagat runt hela stan utan resultat såg det ganska dystert ut ett tag.
MEN räddaren i nöden, Anna hade ett par droppar hemma som jag fick!
Och ni ska tro att päronfrostingen blev god, ojojoj!!
 
 
 
Du behöver:
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
50 g smör
24 bitar after eight
4 msk kakao
1 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
2 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
 
Päronfrosting
3 dl grädde
lite bakpulver
300 g philadelphia
2 tsk vaniljsocker
10 droppar päronessens (eller efter smak)
2 dl florsocker
några droppar grön karamellfärg
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
Smält smör, rör ner gräddfil och och kaffe och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält i micro.
Vänd ner den smälta chokladen i smeten.
Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Breyt after eight i bitar och tryck ner några i varje cupcake.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Låt sedan svalna.
 
Päronfrosting
Blanda grädde och lite bakpulver, vispa sedan grädden hårt.
Blanda sedan philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker, päronessens och karamellfärg.
Ha sedan i grädden.
Blanda väl och fyll sedan en sprits. 
Spritsa cupcakesen och toppa med en bit after eight.
 
 
 
Receptet kommer från :

Smultroncupcakes

Kategori: Cupcakes

Godmorgon mina sköna bloggläsare!
Här hemma har det varit cupcakesfrossa den senaste tiden :)
Det är så kul när man får en idé och så får man pröva sig fram och se om resultatet blir det man önskat!
Eftersom vi har fullt med smultron som växer i trädgården så ville jag på nåt sätt använda dem i bakningen.
Ja, och så här blev reslutatet!
 
 
 
ca 12 st
Du behöver:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsl vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 2 dl smultron
 
Frosting
50 g rumsvarmt smör
150 g färskost
1,5 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
½ dl smultron
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt och varva smet och bär tills 2/3 av formen är fylld.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt dem svalna.
Frosting 
Vispa smöret vitt.
Tillsätt färskost, florsocker och vaniljsocker och vispa till en slät smet.
Vispa sist i smultronen.
Spritsa frostingen på cupcakesen och toppa med ett smultron :)
 
Riv lite vit choklad över dem innan servering.
 
 
 
 

Energibröd

Kategori: Bröd

Morning på er där ute!
I Hembakat tidningen Nr 4 finns ett recept på Energibröd.
Jag älskar grovt bröd men är det någonting jag verkligen inte gillar så är det RUSSIN!
Därför kommer här min egna variant på Energibröd :)
 
 
Du behöver:
2 dl havregryn
6 dl rågsikt
½ dl linfrön
½ dl valnötter
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple, oskalat, grovt rivet
1 dl torkade aprikoser
2 msk mörk sirap
4 dl naturell yoghurt
 
Gör så här:
Sätt ugenen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x30 cm. 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vänd ner det rivna äpplet och de grovhackade aprikoserna i blandningen.
Blanda i sirap och yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
Fördela degen i långpannan. 
Strö över solrosfrön.
Grädda brödet mitt i ugnen i 50-60 minuter.
Låt det ligga kvar i formen i ca 10 minuter och sedan svalna under bakduk. 
Skär det i rutor.