hittarecept.se lizzebakar.blogg.se - october 2015

lizzebakar.blogg.se

Baka för att det är kul och avslappnande!

Pecannötspaj

Kategori: Pajer

Håll i hatten för här kommer mitt favvo recept!!
 
För ett par helger sen va jag på tjejkväll och då bjöds det på denna pajen. Tack Frida!
Mäktig som bara den med så fantastiskt lyxigt god!
 
Ni måste bara testa!
 
 
 
Du behöver:
 
Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
½ tsk salt
½ dl strösocker
2 msk vatten
 
Fyllning
125 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150 g pecannötter
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning.
Tag av från plattan och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Under tiden smeten svalnar blandar du ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
Blanda sedan i nötter, vaniljsocker och de lättvispade äggen i kolasmeten.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i (OBS!) 175 grader. 
Om du inte kan vänta, låt den stå kallt en stund :) Annars ska den gärna stå över natten.
Servera den som den är!
Yammi!
 

Mariannepannacotta

Kategori: Godis

Höstlovledig = hinner äntligen uppdatera bloggen lite!
 
Vill ni ha nåt riktigt smarrigt till fredagsmyset?
Liten söt efterrätt som både stora som små uppskattar :)
 
 
 
Du behöver:
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ gelantinblad
120 gram mariannegodis
Garnering: 3 st mariannegodis
 
små snapsglas
 
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Ta bort pappret och lägg mariannegodisarna i dubbla fryspåsar och gå loss med brödkaveln på dem tills det bara är små smulor kvar!
Låt grädden sjuda upp, häll ner godiskrosset under omrörning.
Rör till en jämn smet.
Ta av kastrullen från plattan.
Krama ur vattnet ur gelantinbladen och rör ner i smeten.
Rör tills gelantinet löst upp sig.
Häll upp i små snapsglas och ställ i kylen minst 4 timmar.
Innan servering strö du över lite godiskross :)
 
Receptet kommer från Jeennys matblogg!