Kolaglass
Kategori: Godis
God lördagsmorgon alla!
Ohhhlala denna glassen är ett måste!
Perfekt att slänga ihop den idag så har du smarrig glass imorgon när det ska bli fint väder igen :)
Receptet kommer såklart från Jennysmatblogg, hon bjuder alltid på läckra recept.
Länken till hennes blogg hittar du i höger kant på startsidan.
Glassen kan man variera på flera sätt istället för kolasås.
Nutella, chokladsås, sylt, daim, godis ja precis det man känner för :)
Räcker till en full glassburk.
Du behöver:
Hemmagjord kolasås
2 ½ dl florsocker
75 g smör
100 g mjölkchoklad
2 dl grädde
Till glassmeten
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
Gör så här:
Smält smöret, rör ner florsocker och bryt ner chokladen rör till det smält samman,
häll i grädden och låt sjuda upp.
Ta bort från plattan när det börjart koka.
Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva glassmeten.
Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta) kondenserade mjölken och varva sedan kolasås och glassmeten i tex en sockerkaksform.
Frys i minst fem timmar innan servering.
Vill man servera glassen hel är det fint att hälla den i en sockerkaksform och stjälpa upp på ett fat.
Jag hällde min i en gammal glassburk och serverade som kulor istället.