Kanelbullesockerkaka
Kategori: Mjuka kakor
Idag bakade Nova och hennes kompis Iza denna ljuvligt goda kaka.
Kanelbullesockerkaka!
Så himla duktiga tjejer! Jag behövde bara hjälpa till att äta ;)
Du behöver:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
Fyllning
1 msk mald kanel
¾ dl strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
Blanda kanel och socker.
Strö över en tredjedel av blandningen i formen.
Häll över en hälften av smeten som är kvar i bunken.
Pudra på hälften av kanel och sockerblandningen.
Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel och sockerblandningen.
Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel och sockerblandningen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 min.
Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Receptet är från Tidningen Hembakat nr 5.