Pecannötspaj
Kategori: Pajer
Håll i hatten för här kommer mitt favvo recept!!
För ett par helger sen va jag på tjejkväll och då bjöds det på denna pajen. Tack Frida!
Mäktig som bara den med så fantastiskt lyxigt god!
Ni måste bara testa!
Du behöver:
Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
½ tsk salt
½ dl strösocker
2 msk vatten
Fyllning
125 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150 g pecannötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning.
Tag av från plattan och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Under tiden smeten svalnar blandar du ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
Blanda sedan i nötter, vaniljsocker och de lättvispade äggen i kolasmeten.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i (OBS!) 175 grader.
Om du inte kan vänta, låt den stå kallt en stund :) Annars ska den gärna stå över natten.
Servera den som den är!
Yammi!