Mjuk kaka med kokosvaniljkräm
Kategori: Mjuka kakor
Denna kakan blev så jädrans god!
Tyvärr hann jag inte ta någon fin bild på den så bilden nedan gör den verkligen inte rättvisa!!
Jag hade den i kylskåpet i två dagar och den blev bara godare och saftigare för varje dag :)
Inspirationen kommer från ett recept i senaste Hembakat tidningen men jag förenklade det en aning.
Perfekt att göra till kalas och då gärna kvällen före :)
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
Fyllning:
4 dl kall mjölk
10 msk Ekströms marsán torrvara
ca 2 msk kokos
Till formen
smör
kokos eller ströbröd
Garnering
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en annan skål.
Rör ner mjölblandningen och vattnet i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, 23-24 cm i diameter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter.
Låt den svalna i formen.
Stjälp upp kakan på en tallrik och låt den kallna helt.
Blanda marsansåsen och ställ i kylen i 5 minuter. Blanda sedan i kokosen.
Dela kakan till två bottnar.
Bred ut krämen på den understa bottnen och lägg försiktigt över den andra.
Pudra riktigt med florsocker över kakan innnan servering.
felicia säger:
Bloggadress: http://feliciaholmgren.devote.se
gott!