hittarecept.se lizzebakar.blogg.se - Bärmuffins med frosting och nötkrisp

lizzebakar.blogg.se

Baka för att det är kul och avslappnande!

Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Kategori: Mjuka kakor

Hej hopp!
Två av tre barn sover och den tredje mumsar jordgubbar i soffan ♥
Så jag passar på att uppdatera er, då jag ligger lite efter :)
Dessa lyxiga muffins fanns i senaste buffe´ tidningen och jag var ju bara tvungen att testa!
Tyckte det såg så läckert ut då de hade gjort egna pappersformar av bakplåtspapper, så lite pyssel blev det allt!
Lätt värt besväret!
 
Använd en muffinsplåt och gör egna pappersformar. 
Klipp ut fyrkantiga bitar av bakplåtspapper, 15x15 cm. 
Tryck ner pappersbitarna i muffinsplåten och klicka i smeten.
 
 
 
 
12 muffins
Du behöver:
2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljpulver
1 ½ tsl bakpulver
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
150 g bär, jag hade hallon, blåbär och jordgubbar
 
Hasselnötskrisp
½ dl socker
½ dl hackade hasselnötter
1 tsk honung
 
Frosting 
30 g mjukt smör
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
50 g philadelphiaost
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
Häll det smälta smöret i äggblandningen lite i taget under vispning.
Tillsätt mjölblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Rör ner bären.
Ställ muffinsformen på en plåt.
Klicka i smeten i formarna. 
Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Låt svalna.
Hasselnötskrisp: Smält sockret försiktigt i en stekpanna tills det är gyllenbrunt.
Rör ner nötter och honung. Häll ut det på ett bakplåtspapper. 
Låt svalna.
Frosting: blanda alla ingredienser till en jämn smet.
Fyll en spritspåse, gärna med tyll. 
Finhacka nötkrispet.
Spritsa frosting på varje muffins och strö över nötkrispet.
Toppa med bär.
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: