Nötkaka med glasyr
Kategori: Mjuka kakor
God eftermiddag!
Meningen var att jag skulle göra en kaka som min mamma brukade göra när jag var liten.
Men jag fick troligtvis fel recept så det bidde en annan kaka :)
Men vad gör det när den blev minst lika god!?!?
Den försvann i ett nafs, det var precis att jag hann med att fota den. Så sorry för en lite trist bild!
Du behöver:
3 ägg
1,5 dl socker
150 g hasselnötter
1 tsk bakpulver
Glasyr
200 g smör
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att mala hasselnötterna.
Jag använder en gammal hederlig makapär som man vevar manuellt.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i de malda hasselnötterna och bakpulvret.
Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Undertiden gör du glasyren.
Smält smör. Blanda i övriga ingredienser.
Låt koka några minuter under omrörning.
Stjälp upp kakan på ett fat och häll glasyren på kakan.