hittarecept.se lizzebakar.blogg.se - Semlor

lizzebakar.blogg.se

Baka för att det är kul och avslappnande!

Semlor

Kategori: Bakelser

<3 <3 <3
 
Föräldraledig dag och jag har lovat Nova att baka Alla hjärtans dag semlor.
Ja, för vi tjuvstartade redan igår då vi fick fina saker som barnen gjort på dagis!
 
Jag ville göra lite mer "barnvänliga" semlor och de gick verkligen hem!
(Även hos oss vuxna) ;)
 
Ha en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag imorgon !
Kram på er!
 
 
 
ca 16 st
Du behöver:
 50 gram jäst för söta degar
100 gram smör
½ tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 liter vetemjöl
 
Fyllning
Blanda enligt förpackning på t.ex.Ekströms marsán så du får vaniljkräm.
ca 4 dl vispgrädde
 
Hjärtformad pepparkaksform
florsocker
 
 
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med mjölk och kardemumma i en kastrull.
Smula ner jästen i en degbunke.
Använd med fördel en köksassistent då degen behöver knådas länge.
Slå på smör/mjölk och rör ut jästen.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt maskinen knåda degen minst 10-15 minuter!
Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Slå ner degen med knytnävenså luften går ur. 
Stjälp upp den på bakbord och låt bli att knåda degen nu.
Den är himla smidigf att jobba med ju längre den blivit knådad.
Ta ut små "degklumpar" i storlek med en clementin.
Forma den mellan kupade händer (vrid/snurra och spänn ytan) så du får en slät bulle.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 15 minuter.
Grädda i  grader ca 10-12 minuter.
Låt svalna innan du skär av locket och fyller semlorna.
 
Blanda vaniljkräm enligt förpackning och vispa grädde.
Gröp ur lite i bullen och fyll den med vaniljkräm. 
Spritsa grädden ovanpå.
Stansa ut hjärtan av locken och lägg ovanpå.
Pudra över florsocker precis innan servering.
 
Bara bullarna går att frysa om man vill.
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: