Saftiga tekakor
Kategori: Bröd
Gomidda!
Dessa är sååå goda!
De går utmärkt att ha i frysen, bara att ta upp och micra dem lite :)
Du behöver:
50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
2 dl havregryn
75 g smält smör
1 ½ tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12-14 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken och havregryn.
Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 minuter så att havregrynen blöts upp.
Tillsätt smält smör, salt, socker, ärr och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihgop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Kavla ut degen 1-1,5 cm tjock och stansa ut runda bröd med glas eller kakform.
10 cm i diameter för ca10 stora kakor och 7 cm i diameter för ca 20 mindre kakor.
LÄgg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med gaffel.
Strö över lite mjöl.
Strö över lite mjöl.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter,
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Receptet har jag hittat här.