hittarecept.se lizzebakar.blogg.se - Budapestrulle

lizzebakar.blogg.se

Baka för att det är kul och avslappnande!

Budapestrulle

Kategori: Bakelser

Gokväll!
Idag slog jag på stort! 
 
☼ B.U.D.A.P.E.S.T.R.U.L.L.E ☼
 
Pappa, som är den största gottegrisen jag vet, gav denna bakelse fem solar av fem möjliga! :)
 
Receptet kommer från Mitt Kök och det är min nya idol Roy Fares som står för det :)
Även receptet på cupcakesen med Nutella som jag gjorde för ett tag sedan är denne mans ide´
 
Jag gjorde först en sats enligt nedan recept men det räckte bara till en halv plåt, därför fick jag göra en till sats.
Så vill du göra en rulle som är lika lång som plåten så gör receptet nedan x2!
 
 
 
Du behöver :
 
1 dl strösocker
1,5 dl hasselnötsmjöl (ska finnas att köpa men jag malde hasselnötter)
0,5 dl maizena
4 äggvitor
1 dl strösocker
300 g grädde
2 apelsiner, fileade
10 färska hallon
100g mörk choklad
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke.
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng.
Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut. (jag använde en 3 liters fryspåse utan tyll för att spritsa, gick perfekt)
Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 minuter, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan upp.
Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar, rulla ihop till en rulle.
Ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.
 
 
 
http://mittkok.expressen.se/recept/budapestrulle/
Kommentera inlägget här: