Scones med havregryn
Kategori: Bröd
Lyxa till helgfrukosten med scones!

Du behöver:
3 dl mjölk
100 g smör
7 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Blanda först de torra ingrediensernai en skål, tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat gryning massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg.
Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
(Jag fick grädda mina i ca 14 minuter för att få fin färg på dem.)
Ät dem på en gång med smör ost och marmelad, och kanske ett glas Oboy!
