Enkelt Morotsbröd
Kategori: Bröd
Hej alla bloggläsare!
Idag är det brödbak som gäller här hemma :)
Så medans jag har bröd på jäsning tänkte jag uppdatera bloggen med ett saftigt morotsbröd jag bakade för ett tag sedan.
Perfekt att dela upp och frysa in!

1 stort bröd
Du behöver:
5 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst
1 ½ tsk salt
3 dl rivna morötter
3 dl grovt rågmjöl
8-9 dl vetemjöl, gärna hälften vetemjöl special
1 dl matolja eller solrosolja
Gör så här:
Blanda ut jäst med vatten och salt.
Lägg i rivna morötter, grovt mjöl och olja.
Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget.
Degen ska knådas ordentligt antingen i assistent eller med elvisp.
När den är färdig mjölar du den och sätter den på jäsning ca 45 minuter eller till dubbel storlek.
Efter jäsning tar du upp degen på mjölat bord och knådar ordentligt igen.
Forma till ett stort runt bröd och pudra med mjöl ovanpå.
Låt det jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Snitta brödet med en vass kniv och grädda det i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt brödet svalna något innan du skär.
Jag delade mitt i fyra bitar och frös in :)

Hanna säger:
Bloggadress: http://inredninghoshanna.blogg.se
Ser gott ut. Bakar gärna bröd själv, så det där ska jag nog prova. :) Tack för tipset! ^^
ɑ n n i k ɑ säger:
Bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!