hittarecept.se lizzebakar.blogg.se - Grahamsbullar

lizzebakar.blogg.se

Baka för att det är kul och avslappnande!

Grahamsbullar

Kategori: Bröd

Godmiddag mina goa bloggläsare!
I morse njöt vi av dessa ljuvliga grahamsbullar till frukost.
Dom gick hem även hos barnen som är 4 år samt två vildar på snart 1,5 år :)
Går alldeles utmärkt att frysa och tina i micron.
 
Hur gör man för att bullarna ska bli runda och släta? 
Jo, när du delat upp degen i mindre bitar tar du degbiten och lägger handflatan över. Tryck först ganska hårt medans du rullar den, sedan kupar du handen och rullar lösare och lösare tills du fått en rund och slät bulle :)
När du gjort några stycken kan du utmana dig själv genom att rulla en med varje hand samtidigt !
 
 
 
Du behöver:
25 g jäst
4 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja eller solrosolja
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen har lösts upp.
Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl.
Blanda ordentligt.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt tuill en smidig deg.
Knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Dela degen i 20 bitar. 
Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt dem svalna på galler.
 
 Receptet kommer från Tidningen Hembakat Nr 6
Kommentera inlägget här: